Egyedi karikagyűrű tervezése az otthonod kényelméből

Amit a szerkesztőprogramról, a konfigurátorról tudni kell…

A program megnyitását követően három irányban indulhatunk el: a felső navigációs sávon találunk egy „KOLLEKCIÓK”-tagot. Megnyitva jó pár modell fotója segíthet a kezdésben. A megtetsző fotóra kattintva a kiválasztott modell nyílik meg a szerkesztőprogramban. Ha nem választunk a felkínált kollekciós modellekből, kattintsunk a „KONFIGURÁTOR” címre, ami máris egy alap karikagyűrű párral indít, a női modellben egy briliáns csiszolású gyémánttal. A harmadik lehetőség pedig, hogy a „NYITÓOLDAL”-ra kattintunk, ahol a főkép alatt a bal szélen található „KARIKAGYŰRŰK-Válaszd ki a megfelelő modellt és tedd egyedivé” -feliratra kattintva a legújabb modellek közül választhatunk. A gyűrűk fotójára kattintva a modell azonnal megnyílik a tervezőben, és máris módosíthatjuk a kívánt paramétereket. Mielőtt azonban bármerre indulnánk, ejtsünk néhány szót arról, mit látunk a képernyőn (esetleg nyissuk meg a szerkesztőt, ami külön fülön nyílik meg, így könnyen visszaléphetünk ide, a program leírásához):

  • Balra fent egy nagyító ikon: nagyíthatjuk vele a képet.
  • A nagyító alatt egy kéz látszik, ha ide kattintunk, az aktuálisan látható gyűrűpárt mutatja meg kézen.
  • Balra lent a képen baloldali gyűrűt, míg tőle jobbra a képen jobb oldali gyűrűt tudjuk szerkesztésre kijelölni. A két gyűrűt egyszerre is szerkeszthetjük, ehhez a két kijelölő ábra közötti „együtt szerkesztem” feliratra kell kattintanunk.
  • A „gyűrű hozzáadása” gombra akkor kell kattintanunk, ha a lánykérős gyűrűt is most szeretnénk kiválasztani.
  • Az összár az éppen beállított termékek irányárát jelöli.

Ha elkezdjük a szerkesztést, érdemes az egyes fülek szerinti sorrendben haladni, ennek megfelelően írjuk le mi is az egyes választási lehetőségeket:

1. PROFIL: 16 fajta alapprofilból választhatunk, a rajz felső része a gyűrű külső részét, míg az alsó része a gyűrű belső felét jelenti. /Amennyiben a felajánlott profiloktól eltérő modell képe él bennünk, visszatérhetünk az első bekezdésben felkínált modellválasztékhoz./

2. MÉRET: A méret fülre átlépve nagyítva látjuk a profilt, aminek a beállításait (szélesség és magasság) itt pontosíthatjuk. És amennyiben tudjuk, itt állíthatjuk be az egyes gyűrűk méreteit (külön-külön kijelölve). Ha a pontos ujjméreteinket még nem tudjuk, sem kell aggódnunk, a program átlagos méretekre van beállítva, a megrendeléskor tudjuk pontosítani ezt a paramétert is.

3. SZÍN: A méret után a színeket is variálhatjuk: gyűrűnk lehet egy/két/három színű, avagy szabadon beállítható színösszetételű. Ha a színnel megvagyunk, illetve kiválasztottuk a színek arányát, beállíthatjuk, hogy az egyes színek milyen felületet kapjanak (matt/fényes/stb). Ha ezzel is megvagyunk, a finomságot is beállíthatjuk (9/14/18karát, azaz 375/585/750 (ezrelék) finomságot). Az arany kivitel helyett módunkban áll ezüst, platina, esetleg nikkelmentes fehérarany választására.

4. GYÉMÁNT: Ezen a fülön a köveké a főszerep. Beállíthatjuk, hogy gyémánttal, vagy cirkóniával kérjük, illetve, hogy a kő fehér, vagy fekete legyen. Variálhatjuk a kövek számát és foglalásuk módját. Ne ijedjünk meg, ha a választási lehetőségek csak halványan látszanak és a program nem engedi választani mindegyiket. Ennek az az oka, hogy vannak speciális méretek és foglalási sémák, amelyek egyikből, vagy másikból elérhetőek, vagy a kiválasztott profilba illeszkednek, és vannak, amelyek valamely más paraméter miatt nem megvalósíthatóak. Ezeket a kérdéseket a program megválaszolja, azaz, csak azokat a variációkat engedi kattintani, amelyek az adott modell esetében megvalósíthatóak.  A kövek elhelyezkedése, elosztása, orientációja is egyénre szabott lehet, minden beállítás azonnal látszik a modellen.

5. VÉSÉS: Színek közti elválasztónak szeparációs vésést választhatunk, design vésést állíthatunk be, vagy kialakíthatunk egyedi megoldásokat a profil szélein. Ezek mind egyedileg pozicionálhatóak, szélesség-mélység paramétereik egyénre szabottan beállíthatóak.

6. GRAVÍROZÁS: A lézergravírozás belülre tervezhető, betűtípus választékkal és szimbólumokkal variálható. Ez a tétel is azonnal megjelenik a mintagyűrűkön. 

A szerkesztés bármikor újrakezdhető, az egyes beállítások tetszőleges számban módosíthatóak.

Ha sikerült megtervezni az álomgyűrűket, már csak el kell mentenünk, hogy bármikor újra megnyithassuk a fájlt (az irányár mellett jobbra található „Betöltés/Mentés” gombra kattintva értelemszerűen kezelhető). Az elmentett kóddal üzletünkben is be tudjuk tölteni a kiválasztott mintát, a gyűrűméretek egyeztetése után a megrendelést személyesen ott tudjuk véglegesíteni.

Kívánunk örömteli tervezéssel töltött perceket!